DSG, Deyrezor Askeri Meclisi Genel Komutanını tutukladı

27-08-2023
Etiketler Ahmed Ebu Hewla Deyrezor Askeri Meclisi DSG Rojava Orekstraya Rojava
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Deyrezor Askeri Meclisi Genel Komutanı DSG tarafından tutuklandı.

Rûdaw’ın özel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Deyrezor Askeri Meclisi Genel Komutanı Ahmed Ebu Hewla Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından tutuklandı.

Adının açıklanmasını istemeyen kaynak, ABD’nin bölgedeki askeri güçlerinin de Deyrezor Askeri Meclisi Genel Komutanı Ahmed Ebu Hewla’nın tutuklanmasını desteklediğini söyledi.

Tutuklamanın hangi gerekçeyle gerçekleştirildiğine ilişkin daha fazla bilgi elde edilemedi.

Öte yandan DSG, Deyrezor’da  IŞİD hücrelerine yönelik  Uluslararası Koalisyon Güçleri’yle birlikte “Güvenliği Güçlendirme” ismiyle ortak  operasyon başlattığını duyurdu.

DSG operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, bölgedeki Arap aşiretleri ve ileri gelenleriyle yapılan toplantılarda IŞİD hücrelerinin takibi kararı alındığını belirtilerek “Güçlerimiz, Uluslararası Koalisyon güçlerinin desteğiyle bugün akşam saat 20:00 civarında başta Deyrezor bölgesi olmak üzere Fırat’ın doğu cephesinde  'Güvenliğin Güçlendirilmesi' operasyonu başlattı” ifadelerine yer verildi.

Ebu Ahmed Hewla’nın tutuklanmasının operasyon kapsamında mı gerçekleştirildiği netlik kazanmadı. Konuya ilişkin  DSG kaynaklarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Suriye’nin doğusundaki Deyrezor vilayetinde Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bünyesinde örgütlenen Deyrezor Askeri Meclisi Arap savaşçılardan oluşuyor.

Geçen yıl Deyrezor Askeri Meclisi komutanı ile DSG arasında gerilim

Geçtiğimiz yıl basına sızan bazı haberlerde, DSG’nin  Minbic ve ve Tel Rıfat’a gönderilmek üzere Deyrezor Askeri Meclisi’nden  2 bin silahlı savaşçı  istediği ancak Deyrezor Askeri Meclisi Genel Komutanı Ahmed Ebu Hewla’nın bu talebi reddettiği iddia edilmişti.  Hewla’nın “Israr ederseniz askeri meclisten ayrılız” tehdidinde bulunduğu öne sürülmüştü.

Suriye'nin Deyrezor vilayeti IŞİD'den kurtarıldıktan sonra bir kısmı DSG'nin, bir kısmı ise Suriye ordusu, İran ve Iraklı Şii grupların kontrolünde bulunuyor. Bölgede ayrıca Koalisyon güçlerine ait askeri güçler de var.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli