Esad cephesinden Ankara'ya mesaj: Suriye'den çekildikten sonra müzakere edeceğiz

14 saat önce
Rûdaw
Etiketler Beşar Esad Suriye Türkiye Erdoğan
A+ A-

Haber Merkezi - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Danışmanı Buseyna Şaban, Türkiye’nin Suriye ile ilişkilerindeki niyetinin "kendi çıkarları doğrultusunda" olduğunu ifade etti.

Beşar Esad’ın Danışmanı Buseyna Şaban, "Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi gerektiğini" vurgulayarak müzakerelere ancak bu şartla oturabileceklerini söyledi.

Esad’ın üst düzey danışmanı konumunda olan Şaban, “Bugün Türkiye, Suriye’nin kuzeybatısının kıymetli ve zengin bir parçası olan topraklarımızın bir kısmını işgal ediyor ve tehlikeli bir Türkleştirme süreci yürütüyor” diye konuştu.

Şaban, Türkiye ile müzakerelerin, Suriye topraklarından çekilme ilkesinin uygulanmasına bağlı olduğunu belirtti.

Türkiye’nin normalleşme sürecine dair sunduğu önerilerin "yanıltıcı" olduğunu da öne süren Şaban, “Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Suriye ile yakınlaşma arzusundan bahsettiğinde bu seçimi kazanma amaçlıydı, ancak sundukları hiçbir şey yoktu. Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilme şartını kabul etmesi gerektiğini bildirdik. Hemen çekilmeleri gerektiğini söylemedik ancak bu ilkeyi kabul etmezlerse masaya oturmayacağımızı da söyledik” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli