Deyrezor’da iç gerginlik: Hacin Askeri Meclisi tavrını açıkladı

26-07-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Deyrezor DSG Rojava Hacin Askeri Meclisi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – DSG, Deyrezor’da yaşanan olaylar hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Hacin Askeri Meclisi de DSG’ye destek verdiğini duyurdu.

Derezor'un doğusunda Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolündeki Sor, Kisre, Cidide İgedat, İzbe kasabaları ve köylerinde dün öğleden sonra Deyrezor Askeri Meclisi ve Özel Harekat (HAT) ile Asayiş Güçleri arasında gerginlik yaşanmış ve silahlar konuşmuştu.

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayın ardından DSG olaylara ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

DSG Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Deyrezo’da fitne çıkarmaya çalışanların tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Genel Komutanlığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Açıklamada, “Bölgenin güvenliğini hedef alan bu tür olaylara karşı her türlü önlemi almaya devam edeceğiz. Herkes ulusal çıkarların korunmasına saygı duymalıdır” ifadelerine yer verildi.

"Tüm planları bozmak için bir kalkan olacağız"

Öte yandan Hacin Askeri Meclisi de konuya ilişkin bir açıklama yaparak DSG’ye desteğini yineledi.

Meclis’in açıklamasında "Suriye'nin kuzeyindeki bölgemizde yeni bir işgale izin vermeyeceğiz. İşgal altındaki tüm bölgelerimizi geri almak, tüm planları bozmak için kalkan olacağız" denildi.

DSG dünkü açıklamasında, Deyrezor’un ileri gelenleriyle koordineli olarak sorunu çözmek için soruşturma komisyonu kurulduğunu bildirmişti.

Açıklamada, olaya karışanların tutuklandığı ve "isyan çıkarmaya çalışanlar hakkında yasal işlem başlatıldığı” kaydedilmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli