SOHR: Türkiye'nin Rojava’ya yönelik hava saldırılarında 27 sivil hayatını kaybetti

25-10-2024
Etiketler Suriye Rojava TUSAŞ Hava saldırısı
A+ A-

Haber Merkezi – Suriye'deki çatışmaları izleyen İngiltere merkezli gözlemevi SOHR, Türkiye'nin son 24 saatteki saldırılarında 27 sivilin öldüğünü duyurdu.

Türkiye, Ankara'da beş kişinin yaşamını yitirdiği TUSAŞ saldırısının ardından Kürdistan Bölgesi ve Rojava’ya hava saldırıları düzenledi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı 24 Ekim saat 23.30'da gerçekleştirilen saldırılarda “Irak'ın kuzeyinde 34 hedefin vurulduğunu” bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) son 24 saatteki saldırılarda Rojava’da 27 sivilin öldüğünü aktardı.

Suriye'de yaygın bir iletişim ağına sahip İngiltere merkezli örgütten yapılan açıklamada, "Türk güçleri Suriye'nin kuzeyi ve doğusuna saldırılarını çarpıcı biçimde artırdı" denildi.

SOHR gözlemcileri bölgedeki çeşitli yapılara yönelik 45 İHA ve dört savaş uçağı saldırısı rapor etti.

Suriye Demokratik Güçlerinden (SDG) yapılan açıklamada ise Türkiye'nin hava saldırılarında "fırın, enerji ve petrol tesisleri" gibi sivil altyapının hedef alındığı açıklandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Lübnan-Suriye sınır kapısının Lübnan tarafındaki Mesna bölgesinde, İsrail saldırısı sonucu oluşan krater. /  Foto: Hassan Jarrah / AFP)

Suriye’den İsrail’in hava saldırıları hakkında açıklama: Can kaybı olmadı

Suriye'de iç savaş 2011'de patlak verdiğinden beri İsrail ülkede yüzlerce saldırı gerçekleştirdi, çoğunlukla ordu mevzilerini ve Lübnan Hizbullahı da dahil olmak üzere İran destekli savaşçıları hedef aldı.