BM’den silahlı grupların kontrol ettiği bölgelere günlük 40 TIR yardım gönderme kararı

24-02-2023
Etiketler Maraş depremi Rojava Suriye BM İnsani Yardım
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Birleşmiş Milletler (BM), depremzedelere insanı yardım ulaştırmak için Suriye’nin kuzeybatısında silahlı grupların elinde bulunan bölgelere günlük 40 TIR yardım gönderme kararı aldıklarını açıkladı.

BM Bölgesel İnsani Yardım Koordinatörü Muhannad Hadi, dün düzenlediği basın toplantısında Suriye’de depremden etkilenen bölgelere şimdiye kadar 280 TIR yardım gönderdiklerini kaydetti.

Hadi, yardımlarını artırmalarına rağmen depremzedelere hâlen tüm ihtiyaçlarını ulaştıramadıklarını belirtti.

6 Şubat’ta yaşanan Maraş merkezli depremler, Türkiye’nin yanı sıra Rojava ve Suriye’de de büyük bir yıkıma yol açtı.

7 Şubat’ta deprem bölgelerine yardım göndermeye başlayan BM, sınır kapılarının açılması için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a baskı kurdu.

Muhannad Hadi, bölgede salgın yaşanmasının önüne geçmek için gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçları Suriye’nin kuzeybatısındaki Bal el-Hava, Bab el-Selame ve el-Rai sınır kapıları aracılığıyla bölgeye ulaştırdıklarını ifade etti.

Rojava ve Suriye’de 4 milyon kişi BM yardımlarını beklerken BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, geçen hafta yaptığı açıklamada, “Bugün, Suriye'nin depremden etkilenen bölgeleri için BM tarafından 397 milyon dolarlık destek çağrısı yapıldığını duyuruyorum” demişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli