Türkiye ve Rusya’dan İdlib’de ikinci ortak devriye

23-03-2020
Rûdaw
Etiketler Türkiye Rusya Suriye İdlib Ortak Devriye
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Moskova Mutabakatı çerçevesinde İdlib'deki M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla 2'nci Türk-Rus birleşik kara devriyesinin icra edildiğini bildirdi.

İdlib'de bulunan M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla ikinci Türk-Rus ortak devriyesi gerçekleştirildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Moskova Mutabakatı çerçevesinde İdlib'deki M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla 2. Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edildi" ifadelerine yer verildi. 

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Rus ve Türk unsurlarının M4 karayolunun Halep ve Lazkiye'yi birbirine bağlayan bölümünde ikinci kez devriye gezdiğini duyurdu.

Sputnik’te yer alan habere göre, Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Türk tarafı, güvenlik koridorunda M4 karayolunda ortak devriye gerçekleştiren konvoyların ilerleyişini engelleyen radikal grupları etkisiz hale getirmeye yönelik faaliyetleri en kısa sürede gerçekleştirmeyi taahhüt etti" denildi.

"23 Mart 2020'de İdlib gerilimi azaltma bölgesinde Rus-Türk mutabakatına uygun olarak, M4 karayolunun Halep ve Lazkiye'yi birbirine bağlayan bölümünde ikinci Rus-Türk ortak devriyesi gerçekleştirildi" denilen açıklamada, güvenlik önlemleri çerçevesinde devriyenin güzergahının kısaltıldığının altı çizildi.

Açıklamada, Türkiye'nin kontrolü altında bulunmayan radikal grupların çocuk ve kadınlar da dahil olmak üzere sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı kaydedildi.

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, söz konusu grupların etkisiz hale getirilmesi ve M4'teki ortak devriyelerin güvenliğinin sağlanması için Türkiye'ye süre verildiğini ekledi.

15 Mart'ta Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'deki M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla birinci Türk-Rus ortak kara devriyesinin icra edildiğini duyurmuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli