IŞİD’in zindanı tekrar stadyum oldu

21-04-2018
Rûdaw
Stadyum tekrar faaliyete geçti
Stadyum tekrar faaliyete geçti
Etiketler Rakka Stadyum IŞİD
A+ A-

Rakka (Rûdaw) - Rakka'nın IŞİD'in kontrolünde olduğu dönemde sportif faaliyetlerin büyük bir kısmı yasaklanmıştı. Rakka, örgütten temizlenmesinin ardından bir kez daha spor faaliyetlerinin merkezi haline geldi.

 

Rakka'nın Reşid ve Saad takımlarının içinde oynadığı stadyum, IŞİD tarafından zindan olarak kullanılıyordu.

 

Çok sayıda kişinin en ağır işkencelere maruz kaldığı stadyumda, futbolculardan Aziz Sacir adlı futbolcuda bir ay boyunca tutulmuştu.

 

Aziz Sacir, konuya ilişkin şunları söyledi:

 

“Spor faaliyetleri anlamında, IŞİD'den kurtulduğumuzdan beri durum iyi. Şu an durum çok iyi. IŞİD'in olduğu dönemde, 3 yıl boyunca spor tamamıyla yasaktı. Spor adına hiçbir şey yoktu. Daha doğrusu burası zindan olarak kullanılıyordu. Ben burada tutulanlardan biriydim. Allah'a şükürler olsun ki, kurtuldum.”

 

Rakkalı oyuncular IŞİD döneminde gizlice futbol oynadıklarını belirtiyor. Spor kıyafetleri, Barcelona, Real Madrid takımlarının formalarını kullanamıyorlardı.

 

Söz konusu amblemleri kullanan bazı futbolcular IŞİD tarafından cezalandırıldığı kaydedildi.

 

Bölgede IŞİD’in sonlanmasıyla stadyumda spor faaliyetleri yapılmaya başlandı. 

 

Sed takımı kaptanı Halid Kasım, “Çok güzel bir duygu. Rakka kurtarıldığında tüm faaliyetler durmuştu. Hiçbir aktivite yapılmıyordu. Faaliyetlerin kentte devam etmesini ümit ediyoruz” dedi.

 

Koalisyon güçlerinin desteğiyle Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka'yı kurtarmasının ardından spor tekrar kentteki gençlerin yaşamına dahil oldu.

 

Gençler, 3 yıl boyunca sportif faaliyetlerden uzak olduklarını ancak ümitvar olduklarını ve Rakka'daki yetkililerin spor aktivitelerine önem vermelerini beklediklerini ifade ettiler.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli