Bombardımanlarda 80 kedisini kaybetti

Erbil (Rûdaw) – Halep’te tuttuğu bir barınakta 170 kedi besleyen Muhammed Ala isimli Suriyeli, savaş ve çatışmaların en yoğun olduğu dönemde kedileri felaketten korumayı başardı.

Suriyeli Muhammed Ala, Halep’teki bir malikanede 170 kedi besliyor. Ala, savaş nedeniyle evsiz kalan kedileri toplayıp bakımlarını üstlendiğini, bu konuda bazı yardım kuruluşları ve arkadaşlarından yardım aldığını söyledi.

“İlk başta Hanan ve Halep’te kediler için barınak inşa ettim, bunu tüm Suriye’de de hayata geçirmek istedim” diyen Ala, “2016 yılı sonlarında Halep’te bombardımanlar artınca kedilerin de hayatı tehlike altına girdi. Özellikle de klorin gazı ve füzelerle vurulan bir barınakta 80 kediyi kaybettim” dedi.

Hergün kedilerle ilgilenen Muhammed Ala, sokaklarda topladığı hasta ve yaralı kedilerin de tedavilerine yardımcı oluyor.

Veteriner Muhammed Yusuf, “Ben sayın Muhammed Ala ile çalışıyorum. Hayvanları birlikte savaş ve bombardımanlardan koruyoruz. Yine çeşitli nedenlerle yaralanan, araba çarpan, damdan düşen hayvanları da tedavi ediyoruz. Kliniğimizde hayvanların tedavisi ücretsizdir” dedi.  

Muhammed Ala, kedilere olan düşkünlüğünün çocukluğundan kalma olduğunu belirtti. Ala, bazı yardım kuruluşları ve arkadaşlarının yanı sıra, sosyal medya üzerinden de kendisine destek verildiğini söyledi.