Uluslararası Koalisyon Suriye’de SİHA saldırısını engelledi

Erbil (Rûdaw) – IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon, Suriye'deki bir ABD askeri üsse gerçekleştirilmek istenen "insansız hava aracı (SİHA)" saldırısının engellendiğini, olayda can kaybı veya maddi hasar oluşmadığını bildirdi.

Koalisyon’dan bugün yapılan açıklamada, “Doğal Kararlılık Operasyonu kuvvetleri, ortaklarımızla koordineli olarak, Tanf Garnizonu civarında çok sayıda insansız hava sisteminin saldırısına saat 06:30 civarında yanıt verdi" denildi.

ABD liderliğindeki Koalisyon, askeri güçlerinin iki insansız hava aracını başarılı bir şekilde vurduğunu kaydetti.

Koalisyon komutanı Tümgeneral John Brennan, "Bu tür saldırılar masum Suriyeli sivillerin hayatlarını riske atıyor ve ortak güçlerimizin IŞİD'in kalıcı yenilgisini sürdürmeye yönelik önemli çabalarını baltalıyor" dedi.

Rûdaw tarafından derlenen verilere göre, bu yıl Irak ve Suriye'de Amerikan kuvvetlerinin barındığı bölgelere en az 11 roket ve drone saldırısı düzenlendi. Batılı yetkililer, hiçbir zaman üstlenilmeyen saldırılardan İran destekli milisleri ve grupları sorumlu tuttular.

ABD'li bir yetkili, Irak ve Suriye'deki ABD askeri varlığının, bölgedeki IŞİD ve İran destekli grupların tehditleriyle mücadele etmek için sürdürüleceğini belirterek, “İran, bölgedeki istikrarsızlığın önde gelen kaynağı” demişti.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da bu yılın başlarında, güçlerini barındıran üslerin sürekli olarak saldırılarla tehdit edildiğini ve bunun endişe yarattığını yinelemişti. Pentagon, birliklerinin güvenlik ve öz savunma konusundaki belirsizliklerle çevrili “tehlikeli” bir ortamda kaldığını bildirmişti.