İsrail, Suriyeli işadamının aracını hedef aldı

8 saat önce
Rûdaw
Etiketler İsrail Suriyeli
A+ A-

Haber Merkezi – Beşar Esad rejimi yanlısı Suriyeli iş insanı Baraa Katarcı’nın Lübnan-Suriye sınırına yakın bir yerde İsrail tarafından düzenlenen bir saldırıda öldürüldüğü öğrenildi.

Reuters’in güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre İsrail, Lübnan-Suriye sınırında düzenlediği saldırıyla rejimi yanlısı Suriyeli iş insanı Baraa Katerci’nin içinde bulunduğu aracı hedef aldı. Saldırıda Baraa Katerci hayatını kaybetti.

Saldırıya ilişkin İsrail'den henüz bir açıklama yapılmadı.

2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaştan sonra öne çıkan Katerci, Esad ailesine yakınlığıyla bilinen bir iş insanıydı.

Baraa Katırcı ve kardeşi Hüssam bin Rüşdi el-Katırcı ile birlikte Suriye’de petrol, lojistik, ulaştırma ve inşaat alanlarında çalışıyor.  

ABD Hazine Bakanlığı'nın internet sitesine göre, Baraa ve Hüssam kardeşler ile şirketleri, "Suriye Rejimi'ne petrol sevkiyatını kolaylaştırmak ve finansman sağladığı” gerekçesiyle ABD yaptırım listesinde yer alıyor.

İsrail Ordusu, 7 Ekim saldırısından sonra Gazze'ye düzenlediği askeri operasyondan bu yana Suriye ve Lübnan'a zaman zaman hava saldırıları düzenliyor.

Lübnan Hizbullahı ve Suriye ile Irak'taki Şii milisler de dahil olmak üzere İran yanlısı diğer gruplar, 7 Ekim'den sonra İsrail'e yönelik saldırılarını arttırdı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli