Deyrezor’da İran Devrim Muhafızları üssüne hava saldırısı

15-06-2021
Rûdaw
Etiketler Deyrezor Hava saldırısı Suriye İran Devrim Muhafızları
A+ A-

Haber Merkezi- Suriye'nin doğusundaki Deyrezor kentinde, Suriye yönetimi saflarında yer alan İran Devrim Muhafızları üssüne, savaş uçaklarınca düzenlenen saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Deyrezor'un Elbukemal ilçesinde, İran Devrim Muhafızlarının İmam Ali isimli üssüne dün gün içinde hava saldırısı düzenlendi.

Hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırıda, İran Devrim Muhafızlarından 3 kişi hayatını kaybetti, 4'ü yaralandı.

İran'dan ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Hava saldırısını, şimdilik üstlenen olmadı.

Deyrezor'da durum

Suriye-Irak sınırındaki Deyrezor, İran'dan Lübnan'a uzanan kara bağlantısını sağlayan kent konumunda bulunuyor. Irak ve Ürdün'den gelen boru hatları ve ticaret yolları da bu kentten geçiyor.

Deyrezor il merkezi ve batısı, İran destekli grupların ve Rusya'nın yardımıyla Kasım 2017'de IŞİD’in çekilmesinin ardından Suriye yönetimine geçti.

Rejimin kara gücü haline gelen İran destekli yabancı gruplar, yoğun şekilde Deyrezor'da varlık gösteriyor.

Sünni Arapların yaşadığı Deyrezor'da konuşlu İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli gruplara, İran Devrim Muhafızları Ordusu mensupları komuta ediyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrezor toprakları ise Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolünde bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli