Beşar Esad eski iletişim bakanını kabineyi kurmakla görevlendirdi

Haber Merkezi - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Muhammed Gazi el-Celali'yi yeni kabineyi kurmakla görevlendirdi. Atamaya ilişkin kararname Devlet Başkanı Esad tarafından imzalandı.

Suriye devlet haber ajansı SANA'nın haberine göre,  Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad eski İletişim ve Teknoloji Bakanı Muhammed Gazi el-Celali'yi yeni kabineyi kurmakla görevlendirdi.

1969 yılında Şam'da doğan Muhammed Gazi el-Celali, daha önce Ağustos 2014'ten Temmuz 2016'ya kadar İletişim ve Teknoloji Bakanı olarak görev yaptı.

1992 yılında Şam Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nden mezun olan Celali, 2000 yılında Kahire'deki Ain Shams Üniversitesi'nden mühendislik ekonomisi alanında doktora derecesine, 1997'de Kahire'deki Ain Shams Üniversitesi'nden inşaat mühendisliği alanında yüksek lisans derecesine, 1994 yılında Şam Üniversitesi'nden inşaat mühendisliği alanında yüksek lisans diplomasına ve lisans derecesine sahiptir.

2008’de Özel Suriye Üniversitesi Başkanı olarak görev yaptı.

Suriye'de Esad hükümetinin kontrolündeki bölgelerde yapılan genel seçimlerinin resmi sonuçlarına göre, sandıktan Beşar Esad'ın liderliğindeki Baas Partisi birinci çıkmıştı.

Buna göre, katılım oranı 38,16 olarak açıklanırken, 7 milyon 300 bin seçmen oy kullanmıştı.

Seçim sonuçlarına göre, beklendiği üzere, Baas Partisi mecliste çoğunluğu elde etmişti. Seçmenler, 250 üyeli meclis için hükümetin kontrolü altındaki bölgelerde 8 bin 151 seçim noktasında sandığa giderken, Halep, Lazkiye, Hama ve Deraa'da seçimler tekrarlandı. Yetkililerin iddiasına göre, bu bölgelerde mükerrer oy gibi usulsüzlükler tespit edilmişti. 

Ülkenin mevcut kanunlarına göre, Esad'ın devlet başkanlığının 2028'de sona ermesi gerekiyor. Kurulacak yeni parlamentonun ise Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görev süresinin uzatılmasını öngören bir anayasa değişikliği yapması bekleniyor.