CENTCOM: Suriye'nin doğusunda 2 IŞİD sorumlusu öldürüldü

11-12-2022
Etiketler İran Çin Körfez KİK CENTCOM Rojava Suriye Demokratik Suriye Güçleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Suriye’nin doğusunda düzenlenen bir operasyonda biri üst düzey 2 IŞİD sorumlusunun öldürüldüğünü duyurdu.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada Suriye’nin doğusunda yerel saatle 02:57 sularında helikopterlerin katılımıyla düzenlenen başarılı bir operasyonda "birçok ölümcül saldırının planlayıcısı ve faili olarak bilenen"  Enes kod isimli IŞİD’in Suriye Sorumlusunun da yer aldığı 2 IŞİD yöneticisinin öldürüldüğünü duyurdu. Açıklamada operasyonda herhangi bir sivil can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığının altı çizildi.

Açıklamanın devamında “ABD, yerel güçlerle ortaklaşa IŞİD’den gelen küresel tehdide karşı koyma taahhüdünü sürdürüyor. IŞİD saldırıları ABD'nin bölgedeki ve bölgeler ötesi müttefik ve ortaklarını tehdit olmaya devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada operasyonun hangi bölgede gerçekleştiği ve hangi güçlerin katıldığına ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.

CENTCOM Sözcüsü Albay John Bucino tarafından yapılan açıklamada “IŞİD bölge güvenliği ve istikrarını tehdit etmeye devam ediyor. CENTCOM bu operasyonla IŞİD’in kalıcı yenilgisi ve ortadan kaldırılması için kararlılığını yeniden taahhüt ediyor. IŞİD'lilerin öldürülmesi, örgütün Ortadoğu’da istikrarı bozacak plan ve saldırılarını boşa çıkaracak” ifadelerine yer verildi.

CENTCOM'un operasyonu TSK'nın Rojava ve Suriye'nin bazı bölgelerine başlattığı hava operasyonu ardından Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile ortak operasyonlarının askıya alındığı açıklamasından bir hafta sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. 

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 3 Aralık'ta yaptığı açıklamada ABD güçlerinin Suriye’de IŞİD’e karşı DSG ile tüm ortak operasyonları geçici olarak askıya aldığını duyurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli