Suriye ile Rusya Hama ve Idlib’de ilerliyor

11-05-2019
Rûdaw
Etiketler Rusya Suriye Hama İdlib Muhalifler
A+ A-
Erbil (Rûdaw) - Suriye hükümeti ile Rusya’nın, Hama ve İdlib'teki muhalif güçlere karşı havadan ve karadan sürdürdüğü operasyonlarda onlarca sivilin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Operasyonun 16'nci gününde Hama ve İdlib’e bağlı Han Şeyhun, Marat el-Numan, Marat Hurme, Kefruma ve Kefrunbul yerleşim yerleri, Rusya ve Suriye uçakları tarafından bombalandı. 

Bombardımanda onlarca sivilin hayatını kaybettiği  öne sürülüyor.

Suriye muhalefetine yakınlığı ile bilinen Beyaz Berelilere yakın kaynaklara göre, bugün sabah saatlerinden beri Han Şeyhun onlarca kez uçak ve füze saldırısına maruz kaldı. 

Saldırılar sonucunda çok sayıda mahallenin yıkıldığı, kentteki halkın kuzeye göç ettiği belirtildi. 

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamaya göre ise savaş yüzünden bölgedeki 150 bin kişi büyük bir trajedi ile başbaşa kaldı.

Han Şeyhun sakini Ahmed Sefer, "Eşim ve çocuklarımı evden çıkardım, şimdi herkes başka yerlerde, evi olanlar evde yaşıyor, olmayanlar ağaçların altında yaşıyor. Allah'tan istikrarı sağlamasını diliyorum" dedi. 



Astana'da düzenlenen ve Suriye’nin geleceğinin ele alındığı zirvenin 12'inci toplantısında anlaşma sağlanamadığı için Rusya ve Suriye hükümeti, 26 Nisan'dan bu yana Hama'nın kuzeyi, güneyi ve batısındaki silahlı grupları hedef alıyor. 

Suriye ordusunun som iki hafta içerisinde çok sayıda yerleşim yerini kontrol altına aldığı belirtiliyor.

Türkiye ve uluslararası toplumun itirazlarına rağmen Rusya ve Suriye, ülkenin kuzeyindeki stratejik yolları kontrol altına almaya çalışıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli