Suriye - Irak sınırına bombardıman: 14 milis öldürüldü

09-11-2022
Etiketler Deyrezor Irak Suriye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Deyrezor’un doğusundaki Suriye-Irak sınırında gerçekleştirilen hava saldırısı sonucunda çoğunluğu İranlı 14 milisin öldürüldüğünü duyurdu.

SHOR, hangi devlete ait olduğu belirlenemeyen bir uçağın dün gece yarısı, Suriye-Irak sınırındaki Deyrezor kırsalını bombaladığını bildirdi.

SOHR’un aktardığı bilgilere göre, saldırıda bölgeye yakın bir milis askeri bölgesinin yanı sıra Deyrezor’un doğusunda İranlı milislere ait silah taşıyan kamyonlar ve yakıt tankları hedeflendi.

Saldırının ağır insani kayıplara neden olduğunu aktaran SOHR, “Şimdiye kadar çoğunluğu İran bağlantılı milisler olan 14 kişinin öldürüldüğü tespit edildi. Durumu ağır olan yaralılar olduğundan ölü sayısının artması öngörülüyor. Silah taşıyan kamyonlar ve akaryakıt tanklarının hedef alınması sonucu oluşan ağır maddi kayıplara ek olarak başka ölülerin olduğuna dair bilgiler de mevcut” dedi.

SOHR ayrıca, koalisyon uçaklarının geçtiğimiz ağustos ayında, Deyrezor’da silahlı grupların bulunduğu  farklı bölgelere 5 ayrı hava saldırısı gerçekleştirdiğini aktardı.

Saldırılarda 11 milisin ölümüne ve bombalanan bölgelerde maddi hasara sebep oldu.

Ayrıca, Birleşik Anbar İttifakı Üyesi Abdullah El Cagifi, Rûdaw’a, Uluslararası Koalisyon’a bağlı güçlerin, Irak’tan Suriye'ye gitmekte olup kaçak petrol taşıyan bir tanker konvoyunu bombaladığını ve bombalamada kaç kişinin öldürüldüğünü bilmediğin aktardı.

El Kaim sınır kapısından organize bir petrol kaçakçılığı yapıldığına dikkat çeken El Cagifi, “Konvoylar, geceleri sürekli olarak Suriye ve Lübnan'a petrol kaçırıyor” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli