Suriye’den İsrail’in hava saldırıları hakkında açıklama: Can kaybı olmadı

22 saat önce
Etiketler Suriye İsrail Hava saldırısı Lübnan
A+ A-

Haber Merkezi - Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail'in dün Suriye'nin merkezindeki askeri mevzilere hava saldırıları dzüenlediğini ancak can kaybı olmadığını bildirdi.

Suriye'de iç savaş 2011'de patlak verdiğinden beri İsrail ülkede yüzlerce saldırı gerçekleştirdi, çoğunlukla ordu mevzilerini ve Lübnan Hizbullahı da dahil olmak üzere İran destekli savaşçıları hedef aldı.

Saldırılar son günlerde arttı ve Lübnan sınırına yakın bölgeler de buna dahil oldu.

Suriye Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 20:05'te düşman İsrail, kuzey Lübnan yönünden gelen ve merkezi bölgedeki askeri mevzileri hedef alan bir hava saldırısı başlattı. Saldırı maddi kayıplara neden oldu" denildi.

Daha önce, devlet medyası Suriye hava savunmalarının, savaştan zarar görmüş ülkeye yönelik İsrail saldırılarını ifade etmek için yaygın olarak kullanılan bir ifade olan merkezi Suriye'deki "düşman hedefleri" engellediğini söyledi.

Suriye İnsan Hakları Savaş Gözlemevi (SOHR) Başkanı Rami Abdel Rahman, AFP'ye yaptığı açıklamada, "İsrail saldırıları"nın "Humus'un güneyindeki bir silah depose ile Hama kırsalının doğusundaki bir roket deposunu" hedef aldığını söyledi.

Rahman, söz konusu yerlerin Suriye ordusuna ait olduğunu ekledi.

SOHR, pazar günü erken saatlerde Suriye'de düzenlenen bir İsrail saldırısında Lübnan halkına yardım taşıyan kamyonların hedef alındığını ve üç yardım görevlisinin yaralandığını da söyledi.

Lübnan, cuma günü Suriye sınırında düzenlenen bir İsrail hava saldırısının iki ülkeyi birbirine bağlayan ana uluslararası yolun kesildiğini bildirmişti.

İsrail yetkilileri Suriye'deki saldırılar hakkında nadiren yorum yapıyor, ancak “baş düşman İran”ın Suriye’deki varlığını genişletmesine izin vermeyeceklerini şimdiye kadar defalarca tekrarladı.

Geçen hafta on binlerce kişi, Lübnan'a yönelik yoğun İsrail hava saldırılarından kaçarak Suriye'ye geçti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli