ÇATIŞMALAR PATLAK VERDİ: Deyrezor’da neler oluyor?

Dün 06:20
Etiketler Deyrezor Askeri Meclisi Difa Watani Demokratik Suriye Güçleri Rojava Özerk Yönetimi
A+ A-

Haber Merkezi – DSG’nin kontrolü altında olan Deyrezor’da çatışmalar yaşanıyor. DSG, çatışmalarda şu ana kadar en az 10 kişinin öldüğünü bildirdi.

Rojava Özerk Yönetimi’nin bünyesinde ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kontrolü altında olan Deyrezor’da çatışmalar patlak verdi.

DSG kaynakları, Suriye yönetimi güçlerinin ve ona bağlı Difa Watani’nin Deyrizor’a yönelik saldırı başlattığını, çatışmalarda 8 Difa Watani üyesinin öldüğünü açıkladı.

Kaynaklara göre 7 Ağustos günü saat 02.00 sıralarında Meyadin, Bukemal ve Eşare bölgesindeki cephelerinden kentin doğu bölgesindeki Ziban, Şihil, Tiyane, Dernic, Ebu Herdub, Ebu Hemam, El Latwa ve Xiranic bölgeleri bombalandı.

Yerel kaynaklara göre bu güçler Şam’a bağlı "Genel İstihbarat" Başkanı Husam Loqa'nın emriyle Deyrezor’un doğu yakasındaki Beqris Jorin, Beqris Jerin, Quriye ve Sibexan kasabalarından bot ile bölgeye girmek istedi.

DSG: 2 sivil öldü, 8 Difa Watani üyesi öldürüldü

DSG Basın İrtibat Merkezi açıklamasına göre, saldırılarda 2 sivil hayatını kaybetti, 2’si çocuk 7 sivil yaralandı.

DSG’ye bağlı Deyrezor Askeri Meclisi de çatışmalara dair yaptığı açıklamada çatışmalarda 8 Difa Watani üyesinin öldürüldüğü, bunlardan 3’ünün cenazesinin DSG’nin eline geçtiği ve 16’sının da yaralandığı bildirildi.

Deyrezor Askeri Meclis güçleri çatışmaların yaşandığı Ebu Hemam beldesinde güvenlik tedbirlerini artırırken, diğer beldelerin tamamında ise sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve kontrol noktaları arttırıldı.

AA: Arap aşiretler ile DSG çatışıyor

AA ise konuya dair haberinde halen pek çok bölgede “Arap aşiretler ile DSG arasında çatışma yaşandığını” belirtti.

Habere göre "Arap aşiretleri Busayra, İbrehiyye, Elharice, Tayyane, Ebu Hammam, Gazanic, Keşkiyye, Ziban ve Ellatva köylerinde DSG’nin yol kontrol noktaları ile karargahlarına saldırı" düzenledi.

Öte yandan ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçağı, Arapların yoğun olarak bulunduğu Deyrezor kırsalında alçak uçuş yaptı.

SOHR: Uluslararası Koalisyon alana gidiyor

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) da Uluslararası Koalisyon güçlerine ait konvoyların Deyrezor’daki askeri üslere doğru gittiğini aktardı.

Konvoylara helikopterler de eşlik etti. Haseke’den giden konvoylar 12 askeri zırhlı araç ile 20 kamyonetlik lojistik destekten oluşuyor.

Ayrıca SOHR, Omar petrol bölgesine de saldırılar olduğunu ve İran destekli güçlerin saldırıları düzenlediğini kaydetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli