Suriye: Kürtlerin seçim kararı şaka gibi

Haber Merkezi - Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi’nin aldığı seçim kararını “şaka” olarak niteledi.

 

Reuters haber ajansı ve BBC televizyonuna konuşan Mikdad, Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit edecek herhangi bir girişime izin vermeyeceklerini belirterek, “Şam yönetiminin nihai olarak Kürtlerin elindeki toprakların kontrolünü geri almaları gerektiğini” söyledi.

 

Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi, geçtiğimiz günlerde Kuzey Suriye Federasyonu seçim yasasını onayladı.

 

Meclis'in açıklamasına göre, 22 Eylül 2017’de komünlerin seçimi yapılacak. Ardından 3 Kasım 2017’de mahalle, köy, kasaba ve kentlerdeki yerel yönetim meclislerinin üyeleri seçilecek.

 

Kuzey Suriye Federasyonu'nda 22 Eylül ve 3 Kasım tarihlerde yapılacak seçimlerin tamamlanmasının ardından 19 Ocak 2018’de  Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Halk Kongresi'nin seçimleri yapılacak.

 

Kürt gruplarının bu planlarını ciddiye almadıklarını söyleyen Dışişleri Bakan Yardımcısı, şunları kaydetti.

 

“Suriye'nin kuzeyinde ülkedeki durumu tehlikeye atmayacak ya da Suriye'nin bölünmesine sebep olacak girişimlere izin vermeyecek vatandaşlarımız olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda hareket edecekler ise ödemeleri gereken bir bedel olduğunu biliyorlar.”