LAZKİYE – ‘Cafe Moskova’da herşey bedava!

06-01-2016
Rûdaw
Etiketler Lazkiye Suriye Rus Asker Cefa Moskova
A+ A-

Haber Merkezi - Suriye'de Esad rejiminin kalesi olarak bilinen Lazkiye'de Rus askerlere büyük sempatiyle yaklaşılıyor.

 

Esad rejiminin ayakta kalması için Suriye Ordusu’yla birlikte savaşan Rus askerlere, "Cafe Moskova" adlı bir restoran bedava serviste bulunuyor.

 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kalesi olarak bilinen Lazkiye kenti yakınlarındaki Rus askeri üssü Hmeymim'de 1000 binden fazla Rus askeri bulunuyor.

 

Hmeymim askeri üssünden kalkan Rus savaş uçakları sadece IŞİD ve El Nusra Cephesi kamplarını değil, Suriyeli ılımlı muhaliflerin hedeflerini de bombalıyor.

 



Rus askeri üssü Hmeymim'de kalan Rus askerleri günlük ihtiyaçlarını ise Lazkiye kentinde karşılıyor. Lazkiye kentindeki esnaf da, Rus askerlerin bölgede bulunmasından memnun.

 

Esnaf, Rus askerlerinin Hmeymim askeri üssünü gelmesiyle birlikte cirolarında yüzde 20 oranında artış olduğunu belirtiyor.

 

Alkol satan bir işletmenin sahibi olan Suriyeli esnaf, daha önce viski ve rakı gibi içkiler satarken, son dönemde daha çok votka satışı yaptığını söyledi.

 

Suriyeli başka bir esnaf ise, Rus askerlerine üniforma ve diğer askeri aksesurlar sattığını belirtti. Bir restoran sahibi ise, Rus askerlerini müşteri olarak çekebilmek için Rus aşçı aradığını ifade ediyor.

 

2012'den bu yana Lazkiye'de hizmet veren "Cafe Moskova" ise, Rus askerlerine bedava yiyecek ve içeçek servisi yapıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli