Suriye Başmüftüsü Danışmanı: Müftü Kürtlere kötü söz söylemez

05-09-2019
Rûdaw
Etiketler Suriye Kürtler Müftü
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Suriye Müftü Yardımcısı Basil Qes Nesrullah, Suriye Müftüsü’nün Kürtlere karşı kötü söylemler kullanmağını belirterek, “Müftü kötü sözler sarfetmiyor” dedi.

Birkaç gün önce sosyal medyada Suriye Müftüsü Ahmed Hesun’un, ülkedeki Kürtlere yönelik kötü sözlerin sarfedildiği paylaşımlar yer almıştı.

Rûdaw’a konuşan Basil Qes, “Suriye Müftüsü Ahmed Hesun’un sosyal medya üzerinde Kürtlere karşı kötü söz sarfettiğine dair haberler asılsızdır. Çünkü müftü kimseye karşı kötü söz kullanmıyor” diye konuştu.

Basil Qes, “Kürtler, Suriye’deki oluşumlardan biridir. Suriye’deki 4 lider de bu oluşumdan idi. Ancak biz onları Suriyeli olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kürtleri ihanetle suçlanmasını reddetmişimdir” diyen Qes, sözlerine şunları ekledi:

“Şeyh Ahmed Hesun’dan bu ahlakı öğrendim. Çünkü şahsı -Hesun-Suriye’deki oluşumları bu ülkenin gül ve çiçekleri olarak tanımlıyor. Hepimiz Suriye halkıyız. Hepimizin kanı bu ülke için döküldü ve bu ülkenin yeşertisiyiz. Bazı Kürtler Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda ısrarcıdır. Suriye oluşumları bu toprakların Efrin’den Liwaa İskenderun ve Cewlane’ye kadar kurtarılmasını istiyor.”

Konuşmasının sonunda Basil Qes, tüm tarafların diyalog masasına çağrıldığını belirterek, “Bu masada aramızda güvenin sağlanması gerekiyor” dedi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli