DSG: Bomba yüklü drone saldırısında 6 savaşçımız yaşamını yitirdi

05-02-2024
Etiketler DSG Suriye Demokratik Güçleri Suriye Deyrezor
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – DSG, SDeyrezor'da Şam'ın kontrolündeki bölgeden kalkan bomba yüklü intihar dronune saldırısında 6 savaşçılarının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken DSG saldırının Suriye'nin kontrolündeki bölgeden geldiğini açıkladı. 

Demokratik Suriye Güçleri'nden (DSG) yapılan açıklamada, "Suriye rejim güçlerinin kontrolündeki bölgelerden kalkan intihar uçağı Deyrezor'un doğusundaki  Al Omar sahasındaki eğitim akademisini hedef alması sonucu 6 savaşçımız şehit oldu" denildi.

 DSG’den yapılan açıklamaya göre saldırı Deyrezor'un doğusundaki ABD üssünün de yer aldığı Al Omar petrol sahasının bulunduğu bölgedeki bir eğitim akademisini hedef aldı.

Saldırıyı kınayan DSG, misilleme tehdidinde bulunarak, "Saldırının kaynağına uygun askeri müdahalede bulunacağımızı vurguluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Rûdaw’ın saldırı konusunda haberdar kaynaklardan edindiği bilgiye göre saldırıda 6 savaşçının hayatının kaybetmesinin yanı sıra 14 kişi de yaralandı.

Bu, ABD'nin 2-3 Şubat 2024'te İran yanlısı grupların Suriye ve Irak'taki bir dizi tesisini hedef alan saldırısından bu yana düzenlenen ilk saldırı olma özelliğini taşıyor.

Yerel kaynaklar, ABD'nin Suriye'deki saldırısında 29 İran yanlısı milisin öldürüldüğünü bildirdi.

Irak hükümeti 16 Heşdi Şabi üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

ABD saldırısı, 28 Ocak 2024'te Ürdün'de üç askerin ölümüne ve 41 askerin yaralanmasına yol açan insansız hava aracı saldırısına yanıt olarak gerçekleşti.

Yerel kaynaklar, 19 Ekim'den bu yana İran destekli gruplar tarafından Suriye'deki ABD üsleri ve kuvvetlerine 108 saldırı düzenlendiğini  belirtiyor.

Son 4 ayda   Al Omar petrol sahasına 27, Haseke'deki Şaddadi üssüne 16 ve Deyrezor'daki Koniko gaz sahası üssüne 29 saldırı düzenlendi.

Irak'a sınır Suriye'nin kuzey doğusundaki Deyrezor Vilayetini ikiye bölen Fırat Nehri'nin batısında DSG ile ABD güçleri, doğusu ise Suriye ordusu ve İran destekli resjim yanlısı grupların kontrolünde bulunuyor. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli