Suriye Dışişleri Bakanı, İran’a desteklerini yineledi

03-11-2022
Rûdaw
Etiketler İran Suriye Faysal Mikdad Hüseyin Emir Abdullahiyan
A+ A-

Haber Merkezi – Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, Jina Emini gösterileri nedeniyle sarsılan İran yönetimine destek verdiklerini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, resmi temaslarda bulunmak üzere Tahran'a giden Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat ile görüştü. Görüşmeden sonra iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre, Faysal Mikdat ve İranlı mevkidaşı Abdullahiyan, Suriye ile İran arasındaki ilişkilerin stratejik ve karşılıklı saygıya dayalı olduğunu vurguladı.

Faysal Mikdat, Abdullahiyan ile yaptığı ortak basın toplantısında, “Tahran ziyareti, Suriye’nin İran’ın yanında yer aldığını yenilemek için gerçekleşiyor" dedi.

Mikdat ayrıca, Suriye’nin İran halkının iradesinin, hükümetinin ve devletinin yanında yer almak ve terörün başka bir ülkeye tekrar girmesine izin vermemek olduğuna inancını vurguladı.

Faysal Mikdat, "İkili ilişkileri ve bunları çeşitli alanlarda geliştirme gereğini görüştük ve bu, 1979’da İran’daki İslam Devrimi’nin başarısından bu yana iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihindeki (en) tutarlı politikadır" dedi.

Abdullahiyan ise; İran ve Suriye halklarının çıkarlarına hizmet etmek ve “Batı tarafından dayatılan yasa dışı yaptırımlara karşı koyma yeteneklerini artırmak için” başta ekonomik ve ticari olmak üzere tüm alanlarda işbirliğini geliştirmenin yollarını görüştüklerini söyledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli