Türkmen Komutan: IŞİD’in %90’ı paralı asker!

03-07-2015
Rûdaw
Etiketler Suriye Halep Cerablus Türkmen IŞİD PYD
A+ A-

Haber Merkezi - Türkmen Komutan Mahmud Şaban Süleyman, IŞİD'in yüzde 90'ının paralı askerlerden oluştuğunu belirtti.

 

Suriye'de, Halep’in Cerablus ilçesini 2 yıldan bu yana elinde bulunduran IŞİD, Kilis'in Es Selama Sınır Kapısı'na ulaşmaya çalışıyor.

 

Kilis'in karşısında bulunan Türkmen köyleriyle çatışma halinde olan örgüt mensupları, Cerablus ile Çobanbey arasında 45 kilometrelik bir mesafeyi mayınla döşedi. 


Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çatısı altında savaşan Türkmen gruplar da 147 Türkmen köyünün tehdit altında olduğunu savundu.

 

Suriyeli muhalif Türkmen Komutan Mahmud Şaban Süleyman, IŞİD’le aralarındaki mesafenin 1 kilometreye kadar indiğini ifade ederek, “Bütün gücümüzle IŞİD'in o köylere ulaşmaması için savaşıyoruz. IŞİD'in buraları almasıyla Cerablus'tan Afrin'e kadar bir koridor oluşturulacak ve Kürt projesi hayata geçirilecek. İşin içinde büyük oyunlar var. Onun için her gün savaşıyoruz” diye konuştu.


IŞİD’lilerin küçük çocukları özellikle kullandığını ve beyin yıkama faaliyetleri gerçekleştirdiğini dile getiren Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmud Şaban Süleyman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“IŞİD bu çocukları kandırıp silahlandırıyor. İçlerinden Suriyeli olan yoksul insanlara 500-600 dolar civarında maaş veriyorlar. Yabancılara da bin dolar ve üzerinde para veriliyor. IŞİD'in yüzde 90'ı paralı askerlerden oluşuyor. Tunus'tan, Mısır'dan, Rusya'dan, bir çok yerden geliyorlar. Din ile alakaları yok ve para için oradalar. Bunları gözlerimizle gördük. Yakaladıklarımız da kendilerinin kandırıldığını anlatıyor.” 


Sultan Murat Tugayı Alay Komutanı Abu Muhammed Şıhlı da, IŞİD'le mücadele içerisine girdikleri 40 gün içerisinde 15-20 kayıp verdiklerini belirtti.

40 günden bu yana IŞİD'E 300'ün üzerinde kayıp verdirdiklerini de vurgulayan Şıhlı, “İlbil köyünü 10 gün önce geri aldık ve orada 70 kayıp verdiler. Biz de onlardan bir tank ve 23 uçaksavar ele geçirdik” dedi. (Kaynak: CİHAN)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli