Reuters: IŞİD lideri Kureyşi baskında kendisini patlattı

Haber Merkezi – Dün öldürüldüğü açıklanan IŞİD lideri Ebu Hasan el Haşimi el Kureyşi'nin nasıl öldüğüne dair ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Uluslararası haber ajansı Reuters'a konuşan kaynaklar, Kureyşi'nin “kendisini patlattığını” söyledi.

Haberde, Suriye'nin Ürdün sınırında bulunan Der’a vilayetinin Casem kasabasında düzenlenen baskında, Kureyşi ve yardımcısının etrafının kuşatıldığı ve kuşatmanın ardından ikilinin kendilerini patlattıkları belirtildi.

Dün, Kureyşi ve yardımcının Ekim ayında öldürüldüğü duyurulmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) dün yaptığı açıklamada, Kureyşi’nin Özgür Suriye Ordusu tarafından Dar’a’da öldürüldüğünü belirtmişti.

Açıklamada, “Bu operasyon, Suriye Özgür Ordusu tarafından Suriye'nin Dar'a vilayetinde gerçekleştirildi" ifadeleri kullanılmıştı.

Reuters'a konuşan kaynaklar, Kureyşi ve yardımcılarının bir evde bulunan gizli bir sığınakta saklandıklarını söyledi. Eski bir ÖSO üyesi olan Salem el Horani, IŞİD hücresi olduğu belirlenen üç eve baskın düzenlendiğini aktardı. El Horani, "Savaşçılarımız, sığınaklarına baskın yaptıktan sonra Kureyşi ve bir arkadaşı intihar kemerleriyle kendilerini havaya uçurdu" dedi.