İsrail Şam'ın güneyinde Hizbullah mevzilerini vurdu

01-09-2020
Rûdaw
Etiketler Suriye İsrail Hizbullah
A+ A-

Haber Merkezi – İsrail savaş uaçklarının Pazartesi günü Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyine hava saldırısı düzenlediği, saldırıda 2 Suriye ordusu askeri ile 3 müttefik milisin öldüğü bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, İsrail’in Şam'ın güneyindeki bazı askeri mevzilere hava saldırısı düzenlediğini ve hava savunma sisteminin karşı koyduğunu duyurdu.

SANA'ya konuşan kaynak, "İsrail saldırısında iki kişi şehit oldu, yedi asker yaralandı" dedi ve saldırının İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri yönünden geldiğini ifade etti.

İngiltere merkezli muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de Suriyeli olmayan üç savaşçının daha öldüğünü söyledi.

Gözlemevi'nin açıklamasında, füzelerin Şam'ın güneybatısı ve Deraa'nın güney vilayetindeki Suriye hükümeti yanlısı Şii Lübnan Hizbullahı'nın bulunduğu mevzileri hedef aldığı belirtildi.

İsrail, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den bu yana, İran destekli Hizbullah'ı, Suriye hükümetine bağlı orduyu ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekleyen İranlı güçleri hedef alan yüzlerce saldırı düzenledi.

Bir Hizbullah savaşçısı 20 Temmuz'da İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırısında ölmüştü.

Lübnan Hizbullah'ı lideri Hasan Nasrallah Pazar günkü açıklamasında "Hizbullah, Yahudi devletin öldürdüğü her bir savaşçı karşılığında bir İsrail askerini öldürecektir" demişti.

Nasrallah, Hizbullah'ın "kararlı ama acelesi olmadığını" belirtmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli