Irak İçişleri Bakanı: Görüşmemiz olumlu geçti

31-10-2017
Rûdaw
Etiketler Irak İçişleri Bakanı Kasım Muhammed el-Araci Erbil
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Irak İçişleri Bakanı Kasım Muhammed el-Araci, tartışmalı bölgeler konusunda Erbil yönetimi ile yaptıkları ikinci görüşmenin “olumlu geçtiğini” söyledi. 

 

Kasım Muhammed el-Araci, yaptığı açıklamada, “Kürdistan Bölgesi heyeti ile görüşmelerimiz olumlu geçti. Irak güçlerinin tüm sınır kapılarında dağılmasına ilişkin anlaşmaya vardık” dedi.

 

“Havayollarının teslim edilmesi sürecine başlayacağız. Böylelikle Irak Anayasası uygulanmış olacak” diyen el-Araci, şöyle devam etti:

 

 “Federal yönetimin sınırlarının kontrolü, havayolları ve petrol rafinerileri dışında şu anda Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile bir sorunumuz yok. Irak Anayasası’nın 112’nci maddesi petrolün Irak halkına ait olduğunu belirtiyor. Irak Anayasası çerçevesinde yeni bir diyalog sayfası açmaya hazırız.”

 

Kürdistan halkını cezalandırmaya niyetimiz yok. Anayasaya uygun  hareket etmemiz gerekiyor. Bazı kişilerin anayasa maddeleriyle sorunu varsa bunu anlarız ve gerekirse anayasayı yeniden düzenleriz. Yakın zamanda Bağdat ve Erbil arasındaki sorunlar çözülecektir.”

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Irak Hükümeti arasında tartışmalı bölgeler ve sınır kapılarının Irak’a teslim edilmesine yönelik dün iki taraftan heyetlerin hazır bulunduğu ikinci görüşme yapılmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli