IRAK - Başbakanlığa Falih Feyaz aday gösterildi

Bağdat (Rûdaw) - Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin liderliğini yaptığı Nasır Koalisyonunun bazı yetkilileri eski Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih Feyaz’ı başbakanlık için aday gösterdi.

 

Nasır Koalisyonunun bazı üst düzey yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Büyük bir desteğe sahip olan Falih Feyaz’ın, yeni hükümette  başbakanlık yapacak kapasite ve yeterlilikte olduğuna inanıyoruz” denildi.

 

Haydar Abadi, dün Irak Ulusal Güvenlik Danışması Falih Feyaz’ı görevinden uzaklaştırmıştı.

 

Irak Bakanlar Kurulu Divanı’ndan yapılan açıklamada, “Falih Feyaz’ın siyasi parti faaliyetlerine katılması ve siyasette aktif rol almak istemesi üzerine görevinden uzaklaştırılması kararı alındı. Falih Feyaz’ın yaptığı görevi siyaset ile örtüşmüyor”ifadeleri kullanılmıştı.

 

Açıklamada, “Karar, anayasa uygundur. Nitekim anayasada güvenlik görevlilerinin siyasette aktif olarak yer almaması gerektiğine dair maddeler yer alıyor” ifadelerine yer verildi.

 

Fetih Koalisyonu ise bugün konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kararın anayasaya aykırı olduğu ve Abadi’nin güvenlik kurumlarında şahsi menfaatlerine göre hareket ettiğini belirtti.