Ketaib Hizbullah: ABD'ye ait İHA'lar Babil'deki üslerimize saldırdı

Erbil (Rûdaw) – Irak Hizbullah’ı ABD’ye ait insansız hava araçlarının Babil’deki üslerine saldırı düzenlediğini duyurdu.

Irak merkezli Ketaib Hizbullah yaptığı açıklamada ABD’yi Babil vilayetindeki üslerine insansız hava araçları ile bombalamakla suçladı.

Açıklamada, Babil vilayetindeki üslerine Kuveyt’teki Ali Salm üssünden kalkan İHA’larla saldırı düzenlediği iddia edildi. Ketaib Hizbullah, açıklamasının devamında Kuveyt'i "ABD'nin Irak'a yönelik saldırıları için topraklarını kullandırtmama" konusunda uyardı.

Dün gece Babil'de Heşdi Şabi'nin 47. Tugayı'na bağlı iki üsse düzenlenen saldırıda 4 Heşdi Şabi üyesi öldürüldü.

Ketaib Hizbullah saldırının, İmam Hüseyin'in 40. yıldönümünde Irak’a gelen Şii hacıların korunmasında Irak güvenlik güçleriyle birlikte Kerbela sınırı ve çevresindeki gözetimlerin iyileştirilmesi amacıyla yeni drone gözetleme teknolojisi deneyen çok sayıda drone uzmanını hedef aldığını kaydetti.

Irak hükümetini ülkedeki ABD birliklerinin varlığına son vermek için ciddi adımlar atmaya çağıran Ketaib Hizbullah,  "Irak Direniş Koordinasyonu'ndaki kardeşlerimizle istişare ederek gerekli kararları alacağız” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Heşdi Şabi’den yapılan açıklamada ise saldırının Babil’in kuzeyinde Seidat bölgesindeki Heşdi Şabi’ye bağlı Cizre Operasyon güçlerine yönelik olduğu belirtildi.

Ketaib Hizbullah, Irak’ta İsrail-Filistin çatışmaları ardından kurulan “Irak İslami Direniş”in bir bileşeni ve İran’a yakınlığı ile bilinen silahlı bir örgüt.