Enbar - IŞİD’in savunma hattı kırıldı

31-05-2015
RÛDAW
A+ A-

Enbar (Rûdaw) - Irak güvenlik güçlerinin, Enbar’da ilerleme kaydettiği ve örgütün kentteki savunma hattının kırıldığı bildirildi.

 

Rûdaw’a konuşan Enbar İl Meclisi üyesi Ezal Fehdawi, güvenlik güçlerinin bugün yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Ramadi’nin batısında bulunan IŞİD’in denetimi altındaki Enbar Polis Müdürlüğü binası ile Sebaakelo Mahallesi'ni kurtardığını söyledi.

 

IŞİD örgütünün Te’mim Mahallesi'ne doğru geri çekildiğini belirten Fehdawi, “Önümüzdeki saatlerde Ramadi’yi kurtarma operasyonunda büyük gelişmeler yaşanacak” dedi.

 

Fehdawi, güvenlik güçlerinin aldığı askeri destekten sonra 4 koldan kentte başlattığı operasyonun devam ettiğini ve örgütün savunma hattının kırıldığını kaydetti.

 

Enbar İl Meclisi üyesi Ferhan Muhammed ise, yaptığı açıklamada, Ramadi’yi kurtarma operasyonunun uzun süreceğini belirtti.

 

Öte yandan, Felluce'de güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonda, 2 emirin de aralarında bulunduğu bazı IŞİD’lilerin öldürüldüğü bildirildi.

 

Bağdat Operasyonlar Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada da, Felluce’nin doğusundaki Reşad bölgesinde, IŞİD örgütünün bir karargahına operasyon düzenlendiği belirtildi.

 

Açıklamada, aralarından örgütün bölge sorumlusu Ebu Kerar ve Tunus asıllı Ebu Abdurrahman adlı emirlerin de bulunduğu bazı IŞİD’lilerin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

 

IŞİD örgütü mensupları, 17 Mayıs'ta ikinci kez Ramadi’yi işgal ederek orduya ait cephane ile silahları ele geçirmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli