Sistani Iraklılara ‘seçime katılın’ çağrısı yaptı

30-09-2021
Rûdaw
Etiketler Sistani Irak Genel seçim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak’ta Şiilerin en büyük dini mercii Ayetullah Ali es-Sistani, halkı 10 Ekim'de yapılacak seçimlere katılmaya çağırdı.

Sistani’nin ofisinden yapılan açıklamada, “Yüksek dini merci, herkesi sorumlu şekilde seçimlere katılmaya çağırıyor. Seçimler, geçmişten daha iyi bir gelecek inşası için en barışçıl yoldur” denildi.

Irak’taki iç göçmenlere de seslenen Sistani, onları da devlet müessesesinde köklü değişiklikler yapılmasına katkı sağlamaları için seçimlere katılmaya davet etti.

“Dini merci, hiçbir aday ya da seçim listesini kesinlikle desteklemiyor” ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Irak’ın egemenliği ve gelişimine katkı sunacak kişiler dışında kimse seçilmemeli. Seçimler dış müdahalelerden uzak gerçekleştirilmeli.”

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde 10 Ekim’de erken genel seçimler yapılacak. Seçim kararı, hükümete karşı gerçekleştirilen protestoların ardından gelmişti.

951’i kadın toplam 3 bin 249 adayın yarıştığı seçimde parlamentonun 329 üyesi seçilecek. Irak’ta 25 milyona yakın seçmenin oy hakkı bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli