Irak’ta üyelerini ‘kurban’ eden örgütten 10 kişi tutuklandı

30-07-2024
Etiketler Irak Meysan Kurban
A+ A-

Haber Merkezi - Irak’ın Meysan vilayetinde, kura çekerek üyelerini Allah’a sözde kurban eden örgütün 10 üyesinin tutuklandığı açıklandı.

Meysan Polis Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Al-Alahhiya olarak bilinen ve kendilerini Müslümanların dördüncü Halifesi Ali Ebu-Talib’e bağlı olduklarını iddia eden örgütün 10 üyesi tutuklandı.

Polis, örgütün vilayetteki bir yerleşim bölgesini saklanma yeri olarak kullandığını ve 10 kişinin tamamının aynı evde tutuklandığını söyledi.

Meysan Polisi Müdürü Lafta Fahir Muhammedawi yaptığı açıklamada, "Bu sapkın bir örgüttür, elde ettiğimiz bilgilere göre üyeleri, İmam Ali'ye tapıyorlar. Ara sıra kendi aralarında kura çekerek, birbirlerini kurban ediyorlar. Bunu, İmam Ali için bir tür kurban olarak yaptıklarını savunuyorlar" dedi.

Örgüt üyeleri, Irak Ceza Kanunu'nun sapkın inançları ile ilgili 372. maddesi çerçevesinde tutuklanıp, üç yıla kadar hapisle cezalandırmaları bekleniyor.

Diğer taraftan da,  Irak İçişleri Bakanlığı sözcüsü Mikdat Miri, bu tür sapkın hareketlerin yayılmasına izin vermeyeceklerini, benzer grupların topluma yönelik tehdidine karşı kurumları bilinçlendirme kampanyaları yürütmeye çağırdı.

Daha önce Irak polisi ülkenin güneyindeki Divaniye vilayetinde, Kurban Bayramı nedeniyle iki üyesini kurban olarak öldürdüğü belirtilen "aşırılıkçı" bir hareketin liderinin tutuklandığını duyurdu.

Divaniye Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Zikar vilayetindeki Al-Alahhiya hareketinin lideri tutuklandı. Sorgusunda iki kişiyi öldürdüğünü itiraf etti" denildi.

Kurbanların "Allah'a kurban olarak" öldürüldüğü belirtilen açıklamada, öldürülen kişilerin de aynı harekete mensup oldukları kaydedildi.

Al-Alahhiya hareketi, ilk olarak 2020 yılında Zikar'da ortaya çıkan ve daha sonra Divaniye, Basra ve Meysan vilayetlerine yayılan Şii İslami bir gruptur.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw

Irak parçalanıyor mu?: Sünniler özerk bölge için çalışmaya başladı

Irak’ta Sünni gruplar Kürdistan Bölgesi’ne benzer özerk bir bölge kurulması için girişimde bulundu. 15 Eylül 2024’te Enbar’da düzenlenmesi öngörülen kongre ile özerk bölgenin sınırları ve kentlerinin belirlenmesi bekleniyor.