Başbakan Mesrur Barzani Bağdat’ta konuştu: Biz üzerimize düşeni yaptık

Bağdat (Rûdaw) – Bağdat’ta temaslarda bulunan Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, kamu çalışanlarının maaşlarının siyasi meselelerle karıştırılmaması için her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi. Barzani, Bağdat'ta petrol ihracatı konusunu önümüzdeki hafta toplantı yapılacağını söyledi.

Iraklı makamlarla görüşmek üzere bugün Bağdat’a giden Başbakan Mesrur Barzani, Sünni Siyade (Egemenlik) Koalisyonu Başkanı Hamis Hancer ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Rûdaw muhabiri Ziyad İsmail’in Kürdistan Bölgesi’ndeki kamu çalışanlarının maaşlarının bayramdan önce ödenip ödenmeyeceği yönündeki sorusuna, "Bağdat'ın maaş meselesini siyasi meselelere karıştırmaması için her türlü çabayı gösterdik. Bölge olarak biz üzerimize düşeni yaptık. Artık sorumluluklarını yerine getirmek Bağdat'a düşüyor” yanıtını verdi.

Başbakan Barzani, Kürdistan’dan petrol ihracatının yeninden başlatılması konusunda önümüzdeki hafta Bağdat'ta bir toplantı yapılacağını söyledi.

Irak'taki siyasi partilerle yaptığı görüşmelerin verimli geçtiğini söyleyen Mesrur Barzani, "Görüştüğümüz yetkililer sorunların çözümüne desteklerini yineledi. Mevcut sorunların çözümü için iyi mekanizmalar oluşturuldu" ifadelerini kullandı.