The Drum ödülü, kaçırılan Türkmen kadınları yazan muhabire verildi

30-04-2022
Etiketler IŞİD Şii Türkmen Irak Suadad al-Salhy
A+ A-

Haber Merkezi – IŞİD’in Irak’ta kaçırdığı Şii Türkmen kadınların akıbetini araştıran gazeteci Suadad al-Salhy, "The Drum Online Media Ödülleri" içerisinde “Yılın Gazetecisi” ödülüne layık görüldü.

"The Drum Online Media Ödülleri"ni kazanan isimler Cuma günü açıklandı.  

Middle East Eye'ın Irak muhabiri Salhy, 2014'te IŞİD'in Irak'ta kaçırdığı Şii Türkmen kadınların akıbetini anlattığı haberiyle “Yılın Gazetecisi” ödülünün sahibi oldu.

Salhy raporunda, kadınların büyük çoğunluğunun “kayıp” olarak kaydedilmediğini ve onları bulmak için resmi bir çaba gösterilmediğini tespit etti.

Suadad al-Salhy, araştırmaları neticesinde, kayıp Türkmen kadınların çoğunun Rojava’da ve Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) denetimindeki kamplarda, IŞİD üyelerinin akrabalarıyla birlikte tutulduğunu açığa çıkardı.

Salhy, "Bu ödülü almak benim için çok şey ifade ediyor. Bu, dünyanın hala savaşlar ve çatışmalar nedeniyle unutulmuş bazı bölgelerde neler olduğunu bilmekle ilgilenmesi anlamına geliyor" dedi.

MEE köşe yazarı Peter Oborne de, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı eleştiren yazıları ile “En İyi Blog Yazarı” ödülüne layık görüldü.

“The Drum Online Media Ödülleri" pazarlama ve iletişim endüstrisindeki en iyi uygulamaları, en iyi şirketleri ve en iyi şahısları ödüllendiren küresel bir ödül programıdır. Kuruluşun Glaskow, Londra, New York ve Singapur’da ofisleri bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli