FLAŞ - Doçka kurulu 6 araçla havaya uçtular!

Bağdat (Rûdaw) – Irak’ın Enbar ilinin Hadise ve Halidiye ilçelerinde 63 IŞİD mensubu öldürüldü. Doçka silahı kurulu 6 araç, içindekilerle beraber imha edildi.

 

Irak Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cezire ve Badiye Operasyonlar Komutanlığı’na bağlı birliklerin, Hadise Barajı’nda IŞİD saldırısını püskürttüğünü belirtti.

 

Saldırının ne zaman meydana geldiği belirtilmeyen açıklamada, 32 IŞİD’linin etkisiz hale getirildiği ve örgüte ait doçka taşıyan 6 aracın imha edildiği ifade edildi.

 

Açıklamada, Halidiye ilçesinde Suriyeli 5 IŞİD’linin öldürüldüğü ve 12 örgüt mensubunda yaralandığı aktarıldı.

 

Öte yandan, Enbar Polis Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Hadise ilçesinin etrafındaki bölgelerin güvenliğini sağlamak amacıyla aşiret milislerinin de katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda 26 IŞİD’linin etkisiz hale getirildiği ve örgüte ait bazı araçların tahrip edildiği belirtildi. 

 

Hatırlanacağı üzere, Enbar milletvekilleri Nehle Fehdawi ve Farıs Taha, dün ordu güçlerinin çekilmesi üzerine IŞİD örgütü mensuplarının, ilin yüzde 90’ında kontrolü ele geçirdiğini ifade etmişti.

 

Enbar’ın merkezi Ramadi kenti ile Felluce’ye bağlı Amiriye nahiyesi ordu güçlerinin kontrolünde iken, Hadise, Bağdadi ve Germe ilçelerinin yanısıra Ayn Esad Askeri Karargahı IŞİD’in kuşatması altında bulunuyor.

 

IŞİD örgütü mensupları 10 Haziran’dan beri Ninova’nın merkezi Musul’un yanısıra, Selahaddin, Diyala, Enbar ve Kerkük’ün bazı ilçe ve köylerini işgal altında tutuyor.