Bağdat'ta dilencilere kapsamlı operasyon

Haber Merkezi - Irak'ın başkenti Bağdat'ta yerel yetkililer, kamu güvenliğine yönelik tehdit oluşturduklarını belirttikleri sokak dilencilerine opersyon düzenleyerek gözaltına almaya başladı.

Organize Suç Dairesi, kapsamlı bir güvenlik planı çerçevesinde Bağdat'ta, son zamanlarda artan dilenciliğin ardından çok sayıda dilenciyi tutukladı. Yetkililer, dilencilerin kamu güvenliği üzerinde olumsuz etkileri olduğunu düşünüyor

Bağdat'taki Organize Suç Dairesi Operasyon Odası'ndan sorumlu Tuğgeneral Hüseyin Ali Al-Tamimi, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, "Bu kampanya, çok sayıda dilencinin tutuklanmasıyla sonuçlandı. Bu kişiler adaletin önüne çıkarıldı. Operasyon tüm dilencileri ortadan kaldırıncaya ya da çeteler tarafından istismarları ortadan kaldırılıncaya kadar devam edecek. İnsan kaçakçılığı yapan ve insan organlarının satışıyla uğraşan çeteler var" dedi.

Al-Tamimi, uyuşturucu satıcılarının, Bağdat ve diğer Irak vilayetlerinde, savunmasızlıklarından yararlanarak dilencileri istismar ettiğine dair bilgi aldıklarını da sözlerine ekledi.

Taksi şoförleri ise dilencilere karşı uygulanan baskıdan dolayı hükümete övgüde bulundu ve yerel yetkililere kampanyayı ilerletmeleri çağrısında bulundu.

Taksi şoförü Mustafa Muhammed, "Sokaklarda ve trafik ışıklarında dilencilerin sayısı arttı, bu da insanları çok rahatsız ediyor" dedi.

Yetkililer, yakın zamanda gözaltına alınan dilencilerin uyruğunu açıklamamış olsa da, Irak yetkilileri Kasım 2021'de Asya uyruklu 700 dilencinin tutuklandığını ve daha sonra ülkelerine geri gönderildiğini duyurmuştu.