Birbirine yapışık ikizler dünyaya geldi

12 saat önce
Rûdaw
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Babil Irak Yapışık ikizler Bebek Siyam
A+ A-

Haber Merkezi - Irak’ın Babil kentinde, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde karın bölgesinden birbirine yapışık; kalp, mide, böbrek ve akciğerleri ortak olan siyam bebekleri dünyaya geldi.

Iraklı Şii bir ailenin bebekleri Babil kentinde dünyaya geldi ancak bebekler yapışık halde doğdu. Karın bölgesinden birbirine yapışık olan bebeklerin kalp, mide, böbrek ve akciğerleri ortak.

Hamileliğin 12’inci haftasında anne, ultrason sonucu ikiz bebeklerinin yapışık olduğunu öğreniyor. Doktorlar, bebeklerin aldırılıp aldırılmaması için aileye gereken bilimsel bilgileri aktarıyor. Aile Şii merciiye danıştıktan sonra şeriata göre siyam ikizlerinin doğmaları gerektiğine karar veriliyor.

Böylece yapışık iki erkek kardeş dün Babil’deki İmam Sadık Hastanesi'nde dünyaya geldi.

Rûdaw’a konuşan İmam SadıK Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Uzmanı Alla Hüseyin, “Bebeklerin ikisi de erkek, yapışık halde doğdular. Şu anda kontrol altında tutuluyorlar. Bebeklerden biri vücudunun bütün uzuvlarının yerinde olduğunu söyleyebiliriz ama diğer kardeşine yapışık olduğu için birçok uzuvları ortak. Nefes borusu var örneğin ama son kısmında tıkanıklık var” dedi.

İmam Sadıq Hastanesi Müdürü Ahmed Abdulhalim Şemmari de “Doğan bebekler şu anda gözetim altında. Uzman doktorlar ile durumu takip ediyoruz. Az rastlanan bir durum olduğu için bütün doktorlar bu duruma şahit olmak ve ellerinden geleni yapmak istiyor” diye konuştu.

Rûdaw muhabirinin araştırmasına göre yeni doğum yapan kadın 22 yaşında ve 3 yıl önce akraba evliliği yaptı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli