Berhem Salih: Iraklıların kanı, kırmızı çizgidir

30-08-2022
Etiketler Berhem Salih Irak Bağdat
A+ A-

Haber Merkezi – Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, “Iraklıların kanı, kırmızı çizgidir” diyerek taraflara itidal çağırısında bulundu.

Berham Salih, başkent Bağdat’ta yaşanan olaylar hakkında tüm tarafları aklıselim olmaya ve çağırdı ve "Durum kontrolden çıkarsa hepimiz acı çekeriz” dedi.

Barışçıl gösterilerin ve fikir beyanının anayasal haklar çerçevesinde güvence altına alındığını belirten Salih, ancak devlet kurumlarının tahrip edilmesinin "tehlikeli" olacağı ve "ülke ile vatandaşların çıkarlarını büyük tehlikeye atacağı” uyarısında bulundu.

Salih, Twitter hesabından yaptığı diğer bir paylaşımda, Hz Ali’nin fitnenin zararları hakkındaki uyarılarını anlatan bir sözü paylaşarak “Iraklıların kanı, kırmızı çizgidir” ifadesini kullandı ve herkesi “fitneden uzak durma” konusunda uyardı.

Bağdat’ta çatışmalar arttı

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’ın “siyasetten çekildiğini” açıklamasının ardından, destekçileriyle güvenlik güçleri arasında Bağdat’taki Yeşil Bölge’de, ağır silahlarla süren çatışmalar başladı.

Havan topu ve diğer ağır silahların da kullanıldığı çatışmalarda güvenlik güçleri ve Sadr’a bağlı kişiler arasında onlarca ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor.

Başkan Mesud Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başkanı taraflara itidal çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Misyon Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, taraflara silahlı çatışma ve şiddetten uzak durması çağrısı yapmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli