Sadr, ABD ve İsrail ürünlerine ‘barışçıl’ boykot çağrısı yaptı

Erbil (Rûdaw) – Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, ABD ve İsrail markalarına ait ürünler ile bu ülkeleri desteklediği savunulan markaların boykot edilmesi çağrısında bulundu ancak boykotun barışçıl bir şekilde yapılmasını istedi.

Şii lider Mukteda es-Sadr, boykota ilişkin bir soruya yanıt vererek "X" platformunda açıklamalarda bulundu.

Es-Sadr, "Filistin davasına inanan tüm müminler, insanlığı sevenler, Gazze'de yaşanan toplu katliamlara karşı çıkanlar, terörist Siyonist varlığa ve onun eylemlerine, suçlarına, terörizmine ve büyük kötülük işleyen, halklara düşman olan ABD'ye karşı çıkanlar, İsrail'i, ABD'yi ve dünya genelindeki adaletsiz sömürgeci gücü destekleyen tüm ürünleri boykot etmelidir" dedi.

Açıklamada, boykotun Irak’ın içinde ve dışında barışçıl bir şekilde yapılmasını ve ürünlerin satışını yapmamak, satın almamak veya kullanmamak gerektiğini belirten Şii lider, "Irak'ı sabote etmek isteyen bazı partilerin kişisel ve parti çıkarları için yaptığı gibi şiddete başvurmamak" gerektiğini ifade etti.

Es-Sadr'ın bu çağrısı, Bağdat'ta geçtiğimiz haziran ayında beş Amerikan restoranı ve ticari markasına yönelik saldırılar gerçekleştirildikten sonra yapıldı.

Amerikan restoranları ve ticari markalarının bulunduğu bölgelerde güvenlik güçlerinin yoğun bir şekilde konuşlandırıldığını belirten Irak İçişleri Bakanlığı, saldırılarla bağlantılı olarak birçok kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Saldırılar sırasında “Kentucky Fried Chicken, Kelly House, Chocolate Bar, Cambridge İnstitute ve Caterpillar” gibi mekanlar, bazı silahlı grupların hedefi haline geldi. Bu gruplar, eylemlerini Gazze halkına destek verme amacıyla gerçekleştirdiklerini iddia etti.