Feyli Kürtler hedefte - Facia son anda önlendi

29-06-2017
Rûdaw
Bağdat
Bağdat
Etiketler Bağdat Feyli Kürtler Bomablı Saldırı
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Irak'ın başkenti Bağdat'ın Feyli Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Kifah Mahallesi'nde bombalı araçla düzenlenmek istenen saldırı son anda önlendi.

 

Rûdaw'a konuşan Bağdat'ın tanınan Feyli Kürt şahsiyetlerden Asaf Feyli, TNT ve C4 türü patlayıcıların döşendiği ve içinde gaz tüpleri konulan bir aracın Sadriye bölgesinde Feyli Kürtlerin yaşadığı Kifah Mahallesi'nde görüldüğünü söyledi.

 

Asaf Feyli, araçtan şüphelenen mahalle sakinlerinin güvenlik güçlerine haber vermesi üzerine, araçtaki bomba düzeneklerinin etkisiz hale getirildiğini ve büyük facianın önlendiğini kaydetti.

 

Kürdistan Bölgesi'nde referandum tarihi belirlendikten sonra başta Bağdat, Wast ve Nemaniye olmak üzere Irak'ın diğer bölgelerinde yaşayan Feyli Kürtler farklı şekilde tehditler alıyor.

 

Feyli Kürt aşiretleri liderlerinden Şeyh Tahsin Feyli, “Göç tehdidiyle karşı karşıyayız. Geçmişte de zorunlu göçe maruz bırakıldık. Önceki rejim döneminde, evlerimiz, mal mülkümüz, her şeyimiz çalındı. Feyli Kürtler bir daha zorunlu göçe maruz kalmak istemiyor” diye konuştu.

 

2003 - 2017 yılları arasında 350 bin Feyli Kürt Bağdat'tan göç ederken, kentteki Feyli Kürt nüfusunun 150'e indiği ifade ediliyor.

 

Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumuna destek veren Irak’ın güney ve orta kesiminde yaşayan Feyli Kürtler, son dönemlerde Şii çevreler tarafından tehdit ediliyor.

 

Tehditler karşısında önlem almaya çalışan ve silahlı bir güç kurmaya çalışan Feyli Kürtler, Kürdistan Bölgesi yetkililerinden konuya duyarlı olmasını istiyor.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli