OPERASYON - 4 karargah tahrip edildi

29-04-2015
Rûdaw
Etiketler Enbar Ramadi IŞİD
A+ A-

Haber Merkezi - Irak Ordusu’nun Enbar vilayetinin merkezi Ramadi’de örgütün 4 karargahını tahrip ederek, 61 IŞİD’liyi etkisiz hale getirdiği bildirildi.

 

Irak Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Bağdat Operasyonları Komutanlığı’na bağlı güvenlik güçlerinin, Şii Haşdi eş Şabi milisleri ile aşiret milisleriyle, bu sabah Ramadi’nin batısında operasyon başlattı.

 

Açıklamada, savaş uçaklarının da yer aldığı operasyonda 61 IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi.

 

Çok sayıda patlayıcı maddenin ele geçirildiğini aktaran yazılı açıklamada, “Operasyon kapsamında örgüte ait 4 karargah, 4 bombalı Hummer araç, 6 doçkalı araç, 8 binek araç ve bombalı bir buldozer tahrip edildi” denildi.

 

Öte yandan, Selahaddin Valisi Raid Cıburi, medyaya yaptığı açıklamada, Irak Ordusu’nun IŞİD’in işgali altındaki Beyci ve Şırgat ilçelerine operasyon hazırlığını tamamladığını belirtti.

 

Rûdaw’a konuşan Selahaddin polisinden bir kaynak, bölgeyi işgal altında tutan IŞİD örgütü mensuplarının Beyci Rafinerisi’ne saldırılar düzenlediğini ancak başarılı olamadığını kaydetti.

 

17 Ekim 2014’te ABD savaş uçaklarının hava desteğiyle Tikrit ve Beyci bölgelerinde bulunan IŞİD mevzilerine geniş çaplı bir operasyon başlatılmıştı.

 

Bağdat’ın 170 kilometre batısındaki Selahaddin iline bağlı Beyci ilçesinde, Irak’ın en büyük petrol rafinerisi bulunuyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli