BAĞDAT - Rudaw muhabiri Helkewt Aziz'e 'En İyi Muhabir' ödülü

29-01-2023
Etiketler Helkewt Aziz En İyi Muhabir
A+ A-

Bağdat / Rûdaw-  Rûdaw’ın Bağdat muhabiri Helkewt Aziz, 2022 Irak’ın En İyi Muhabiri seçildi.  

Rudaw muhabiri Halkewt Aziz, Mawazin News tarafından Bağdat’ta düzenlenen Yılın En İyileri töreninde  2022'nin En İyi Muhabiri seçildi.

Ödüller, Irak Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri, çok sayıda parlamenter, siyasetçi, gazeteci ve tanınmış simanın katıldığı törende sahiplerine dağıtıldı.

Ödül törenine Kürt milli kıyafetleri ile katılan muhabirimiz Helkewt Aziz duygularını söyle dile getirdi:

"Bu ödülün kazanmamda bana tam destek veren Kürt halkına teşekkür ediyorum. Bir Kürt olarak Iraklı siyasetçilerinin huzurunda Kürt kıyafetleriyle ödülümü alacağım.

Rudaw Medya Grubu Genel Müdürü Sayın Ako Muhammed'e şu ana kadar bana verdiği tam destekten ötürü kendisine teşekkür etmek istiyorum. Rudaw'daki meslektaşlarıma, aileme, eşime özellikle, anneme ve babama teşekkür ediyorum.

Gerçekten çok yorulduk. Birçok çatışma ve kötü haberi canlı yayın olarak vermek zorunda kaldık. IŞİD ve silahlı gruplarla mücadeleyi haberleştirdik. Irak ile sınırlı kalmadık. Sudan, Katar, BAE ve Suudi Arabistan'da da haberler yaptık. Bu çabanın ve yorulmanın karşılığında ‘En İyi Muhabir’ ödülünü almak için burada bulunmuş olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım.”

Helkewt Aziz, Rûdaw’ın Bağdat ofisinde ekibiyle birlikte, tüm Irak'taki olayları, vatandaşların yaşam koşullarını ve çok sayıda gelişmeyi anında izleyicilerine ulaştırdı. Haziran 2018'de Basra'daki gösterileri haberleştirmiş ve büyük beğeni toplamıştı.

Helkewt Aziz'in Temmuz 2019'da Samawa çöllerinde Enfal kurbanlarından 76’sının cesedinin çıkarıldığı anlara ilişkin yaptığı çekim ve kurşuna dizilirken annelerine sımsıkı sarılmış çocukların hikayeleri Kürt halkını derinden etkilemişti.

  

Kerküklü bir ailenin çocuğu olarak 1989’da Erbil’de dünyaya gelen Aziz, Kerkük Güzel Sanatlar Enstitüsü tiyatro bölümünden mezun oldu. Yaklaşık 10 yıldır medya alanında çalışıyor. Rudaw'a katılmadan önce Kerkük'te çeşitli yerel ve ulusal kanallarında muhabir olarak çalıştı.

Büyük bir tiyatro tutkunu olan Hewkat Aziz, birçok tiyatro oyununda oyuncu ve yönetmen olarak yer almıştır.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli