Irak Cumhurbaşkanı Reşid Musul’da

Erbil (Rûdaw) – Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid, bir grup bakanla birlikte Musul’u ziyaret etti. Reşid, “Halkımızın sorunlarını dinlemek ve şehrin durumundan haberdar olmak için Musul’dayız” dedi.  

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk kez Musul’a giden Latif Reşid, Musul Valisi Necim Cuburi, idari yetkililer ve milletvekilleri tarafından karşılandı.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göri Cumhurbaşkanı Reşid ziyareti kapsamında bir yetimhaneye gidip kimsesiz çocukları görecek ve ardından Musul Üniversitesi ile Merkez Kütüphanesi’ni ziyaret edecek.

Reşid daha sonra Musul Vilayeti milletvekilleri, bakanlar, aşiret reisleri ve ileri gelenleriyle öğleden sonra “Beyaz Saray” denilen köşkte bir araya gelecek.

Konu hakkında Twitter hesabından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Reşid, “Halkımızın sorunlarını dinlemek ve IŞİD terörü nedeniyle çok zarar gören şehrin durumunu öğrenmek için Musul’dayız. IŞİD bu kentte çoğulcu ve barış içinde bir arada yaşama kimliğini yok etmeye çalıştı" dedi.

Reşid, kentin yeniden inşası, mevcut projelerinin tamamlanması ve sakinlerinin yaşam koşulları ile hizmetlerinin iyileştirilmesi için devlet kurumlarıyla birlikte çalışacaklarını vurguladı.