Yeşil Bölge’ye roketli saldırı: Yedi güvenlik görevlisi yaralandı

28-09-2022
Rûdaw
Etiketler Yeşil Bölge Roketli saldırı Bağdat Sadr Irak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak’ın başkenti Bağdat'ta Yeşil Bölge’ye roketli saldırıda bulunuldu. Bölgeye üç roket düşmesi sonucu en az yedi güvenlik görevlisi yaralandı.

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı, Yeşil Bölge’ye üç roket düştüğünü bildirdi. Açıklamada, roketlerden birinin Irak Parlamentosu binasının önüne düştüğü kaydedildi.

Irak Parlamentosunda o sırada Meclis Başkanı Muhammed el Halbusi'nin istifası oylanıyordu.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin ofisinden yapılan açıklamada, "Güvenlik güçlerine Yeşil Bölge'ye yönelik füze saldırısının faillerini takip etmeleri ve tutuklamaları talimatı verildi" denildi.

Birleşmiş Milletler'in Irak'taki misyonu da tüm tarafları şiddetten kaçınmaya çağırdı.

Yeşil Bölge'ye yapılan roket saldırılarını şu ana kadar hiçbir grup üstlenmedi.

Saldırı, Yeşil Bölge'nin İran yanlısı milisler ile haftalardır Irak Parlamentosunda oturma eylemi düzenleyen Şii lider Mukteda es-Sadr yanlıları arasında çatışmalara tanık olmasından yaklaşık bir ay sonra gerçekleşti.

Irak'ta geçen yıl Ekim ayında erken parlamento seçimleri yapıldı, ancak hükümet hala kurulabilmiş değil.

Temmuz ayı sonlarında Sadr taraftarlarının Irak Parlamentosunun feshedilmesini ve erken seçim yapılmasını talep etmesiyle gerginlik tırmandı.

Meclis oturumu öncesinde Sadr yanlıları, bu sabah parlamentonun toplanmasını engellemek için Bağdat sokaklarına akın etti, ancak Yeşil Bölge'deki güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Başbakan Kazimi de göstericileri barışçıllık ilkelerine ve güvenlik güçlerinin gösteri yerleriyle ilgili talimatlarına uymaya davet etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli