Baba ve iki oğlunu önce öldürdüler sonra yaktılar

Dün 03:46
Rûdaw
Etiketler Beyci Selahaddin Cinayet Baba Oğul
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Selahaddin vilayetine bağlı Beyci ilçesinde silahlı kişilerin bir eve baskın yaparak baba ve iki oğlunu katlettikten sonra cansız bedenlerini ateşe verdiği öğrenildi.

Rûdaw’a konuşan Selahaddin Güvenlik Sorumlusu Kawa Şexani, olayın bugün saat 10:00 sularında Beyci ilçesinde yaşandığını belirterek, “Selahaddin’e bağlı Beyci ilçesindeki Asri semtinde kimliği belirsiz bir grup silahlı kişi bir eve baskın düzenledikten sonra baba ile 2 oğlunu öldürdü” dedi.

Silahlı şahısların ev baskınında aile bireylerini önce rehin aldıklarını bir süre işkence ettikten sonra öldürdüklerini aktaran Kawa Şexani, “Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı soruşturma raporuna göre kurbanlara işkence edildikten sonra yaşamlarına son verilmiş. Evden çıkmadan önce de cesetler ateşe verilmiş. Cesetlerden birinin ellerinin arkadan bağlı olduğu kayıtlara geçmiş” diye konuştu.

Hayatını kaybeden baba ve oğullarının kimlik bilgilerini de paylaşan Şexani, “Babaları Safa Şakir, iki oğlu da Abdulhamid Safa Şakir ile Mustafa Safa Şakir olayda hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

Selahaddin Emniyet Güçleri’nden bir kaynağın aktardığına göre olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı, faillerin kentten çıkmaması için de bütün çıkışların sıkı takip edilmesi talimatı verildi.

21 Ağustos'ta da Irak’ın Sammara kentinde askeri üniformalı bir grup, baskın yaptığı evde bir kadın ve 5 çocuğunu katletmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli