IRAK – Kerbela’ya Erbain yürüyüşü başladı

28-08-2023
Etiketler Irak Kerbela Erbain Hz. Hüseyin
A+ A-

Haber Merkezi - Hazreti Hüseyin ve yoldaşlarının katledilişinin 40’ıncı gününün anıldığı "Erbain" törenlerine katılmak üzere 460 bin kişinin çeşitli yollarla Irak’a geçtiği açıklandı. Törene katılanlar Kürdistan Bölgesi’ndeki sınır kapılarını da kullanıyor.

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin katledilişinin 40. gününün anıldığı "Erbain" törenlerine katılmak üzere Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki sınır kapılarından gelenler Kerbela kentine doğru yürüyor.

Irak İçişleri Bakanlığı, Erbain törenleri için bu güne kadar tüm sınır kapılarından bu güne kadar 459 bin 444 ziyaretçinin geldiğini duyurdu.

Bakanlık ziyaretçilere, Münziriye, Zirbatiyah, Şib, Şalamça, Safvan, Mendeli, Kerkük, Kaim, Bağdat, Necef ve Basra havalimanları ve sınır kapılarında kolaylıklar sağlandığını bildirdi.

Kerbela Otelciler Birliği de kente 600'ü turisttik olmak üzere bin otel bulunduğunu ve bu yıl 80 ülkeden ziyaretçi beklediklerini açıkladı.

Kürdistan Bölgesi’ndeki sınır kapılarından ziyaretçilerin geçişi ise 18 Ağustos’tan itibaren başladı. Erbil’in Çoman ilçesindeki Hacı Omeran Sınır Kapısı da bunlardan biri.

Hacı Omeran İkamet Müdürü Salar Tahsin, şu ana kadar sınır kapısından 14 binden fazla ziyaretçinin geçtiğini söyledi.

Salar Tahsin, geçen yıl sınır kapısından 70 bin ziyaretçinin geldiğini ancak bu yıl İran, Azerbaycan ve Türkiye'den yaklaşık yarım milyon kişinin gelmesini beklediklerini aktardı.

Hacı Omeran Sınır Kapısında günde 30 bin ziyaretçi taşıma kapasitesine sahip bir 500 koster hazır tutuluyor.

İslam Peygamberinin dördüncü halefi olan İmam Ali'nin oğlu İmam Hüseyin ve 77 yoldaşının katledildiği Muharrem Ayı'nın onuncu gününe denk gelen aşure gününde Kerbela'da düzenlenen törenlere katılmak üzere her yıl dünyanın dört bir yanından Şiiler Irak'a akın ediyor. Her yıl yaklaşık 4 ila 5 milyon İranlı bu amaçla Irak'a geçiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli