VADİDE KUŞATMA - 25’i sağ yakalandı!

28-02-2017
Rûdaw
Musul
Musul
Etiketler Musul_Savaşı
A+ A-

Musul (Rûdaw) - Musul'un batı yakısında ilerlemeye devam eden Irak güvenlik güçlerinin, Hacer Vadisi bölgesinde IŞİD'i kuşattığı bildirildi.

 

Musul'dan bildiren Rûdaw muhabiri Ferhad Dolemeri, Irak Ordusu'na bağlı Altın Kuvvetlerin, Federal Polis ve Acil Müdahale birimlerinin Hacer Vadisi bölgesinde IŞİD mensuplarını kuşattığını söyledi.

 

IŞİD mensuplarının bugün daha fazla direndiğini aktaran muhabirimiz, güvenlik güçleri ile IŞİD mensupları arasında Hacer Vadisi ile Dördüncü Köprü arasındaki bölgede şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydetti.

 

Rûdaw'a konuşan Federal Polis 6'ncı Tümen Komutanı Tümgeneral Haydar El Meturi, birliklerinin bugün Teyran ve Hacer Vadisi kollarından ilerlediğini belirerek, “Allah'ın izniyle Dewase ile Nebiyullah’a, oradan da kamu binalarının bulunduğu bölgeye gireceğiz” dedi.

 

IŞİD'in ön hatta direndiğini dile getiren komutan şunları söyledi:

 

“Bugün, çatışmalarda çoğu intihar saldırganı 75 IŞİD'li etkisiz hale getirildi. Aralarında yabancıların da bulunduğu 25 IŞİD'li sağ yakalandı. Örgüte ait 10 - 15 bombalı aracın yanı sıra çok sayıda bombalı tuzak imha edildi.”

 

Musul'un batı yakasının kurtarılmasına yönelik operasyonun üçüncü aşaması 19 Şubat'ta başlatılmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli