Arap Parlamentosu, Irak'ın İsrail'e karşı dava açma talebini onayladı

17 saat önce
Rûdaw
Etiketler Arap Parlamentosu Irak İsrail Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Arap Parlamentosu, Irak'ın İsrail'e karşı "soykırım" suçları nedeniyle Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gitmek için bir parlamento ekibi oluşturma talebini onayladı.

Irak Parlamentosu medya ofisinnden yapılan açıklamada, “Arap Parlamentosu, bugün Kahire'deki Arap Birliği Genel Merkezi'nde yapılan genel oturumunda, Arap Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve Irak Temsilciler Meclisi Üyesi Ahmed el-Cuburi tarafından sunulan, Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gidecek bir parlamento ekibi oluşturulması talebini oybirliğiyle onayladı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Parlamento ekibinin görevinin, Siyonist işgal ordusuna karşı soykırım ve Filistin halkına yönelik Siyonist ihlaller nedeniyle dava açmak olduğu” belirtildi.

Daha önce, Irak Parlamentosu Başkan Vekili Muhsin el-Mandalavi, Cenevre'deki Uluslararası Parlamentolar Birliği'ne, Gazze ve Lübnan'ı ziyaret edecek uluslararası bir parlamento heyeti oluşturma çağrısında bulunmuştu.

Mandalavi, Cenevre'de gerçekleştirilen Uluslararası Parlamentolar Birliği'nin 149 oturumunda yaptığı konuşmada, uluslararası toplumu “Ortadoğu'daki çatışmanın, küresel güvenlik ve barış üzerinde daha büyük etkiler yaratacak büyük bir savaşa dönüşme tehlikesi” konusunda uyarmıştı.       

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli