Fetih Koalisyonu: Kürt’süz olmaz

27-05-2018
Rûdaw
Etiketler Irak Seçim2018 Hükümet Kürtler
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Fetih Koalisyonu Sözcüsü Ahmed Esadi, Irak’ta kurulacak yeni hükümetten bütün bileşenlerin yer alması gerektiğini söyledi.

 

12 Mayıs’ta yapılan genel seçimlerden sonra, yeni hükümetin kurulması için siyasi partiler arasında görüşmeler devam ediyor.

 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) heyetileri geçtiğimiz günlerde Bağdat’ı ziyaret ederek, bir dizi görüşmeler gerçekleştirmişti. Ancak Kürt partilerin Iraklı taraflarla henüz bir anlaşma yapmadığı ifade edilyor.

 

Rûdaw’a konuşan Fetih Koalisyonu Sözcüsü Ahmed Esadi, temel bileşenler göz önünde bulundurulmadan,yeni hükümetin kurulmasının mümkün olmadığını ifade ederek, “Kürtler, hükümette yer alacak temel ve asil bir bileşendir” dedi.

 

Müzakereler başlangıç düzeyde devam ettiğni dile getiren, Esadi, sorunların hükümetin kurulmadan önce anayasa çerçevesinde müzakere yoluyla çözülmesi gerektiğini söyledi.

 

Sairun Koalisyonu’nun müttefiklerinden Cumhuriyeti Topluğu Genel Sekereteri Hatem Mahmud Hetap ise,  “Yolsuzluk ve mezhepçiliğie dönmemeye inanıyoruz. Bu çerçeveye girenler Sairun’un çizgisi dışına taşımıştır. Yeni hükümeti ulusal ve pürüzsüz esasına göre kurmayı hedefliyoruz. Artık kim bakan veya başbakan olursa” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli