Erbain törenleri için 3,5 milyon kişi Irak’a giriş yaptı

26-08-2024
Rûdaw
Etiketler Erbain Irak Şii Tören
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Yaklaşık 3,5 milyon yabancı hacı adayının Şiilerin kutladığı “Erbain” törenlerine  katılmak için Irak’a gittiği bildirildi.

Irak Sınır Kapıları ve Limanları Otoritesi Sözcüsü Alaeddin el-Kayisi, devlet medyasına yaptığı açıklamada, "6 Ağustos'tan dün itibarıyla ülkeye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 3.445.627'ye ulaştı" dedi.

Şii Müslümanların Erbain haccı, MS 680'de Kerbela'da yapılan bir savaşta hayatını kaybeden Hz. Muhammed'in torunu İmam Hüseyin için tutulan 40 günlük yas döneminin sonunu işaret ediyor.

Lübnan, Türkiye, Kuveyt ve özellikle Irak'ın Şii çoğunluklu komşusu İran'dan milyonlarca hacı adayı, her ikisi de Şii kutsal şehirleri olan Necef'ten Kerbela'ya sembolik 80 kilometrelik bir yürüyüş yaptı.

Alaeddin el-Kayisi, turist sayısının hem federal Irak'a hem de Kürdistan Bölgesi'ne sınır geçişleri ve havaalanlarından giren hacıları içerdiğini açıkladı.

Erbain yürüyüşü, Irak'ın İran ve Kuveyt ile güney sınırlarına yakın, Körfez yakınlarındaki Ras al-Bishah'ta başlıyor.

Hacılar geleneksel olarak siyah giyinip, sokaklarda yürüyor ve sıklıkla zincir ve odunlarla kendilerini dövüyor. Yürüyüş, Kerbela'daki İmam Hüseyin türbesinde sona eriyor.

İmam Hüseyin’in ölümünün yasını tutmak, Şii İslam'daki en önemli ritüellerden biridir.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli