Peygamber türbesi yerle bir!

26-03-2017
Rûdaw
Musul
Musul
Etiketler Nebi Şit Musul Batı Çatışma
A+ A-

Musul (Rûdaw) – Musul’un medeniyet simgelerinden biri olan Nebi Şit Türbesi’nin de IŞİD tarafından yerle bir edildiği ortaya çıktı.

 

Daha önce Nebi Yunus Türbesi’ni havaya uçuran IŞİD, Musul’un batı yakasında bulunan ve kentin önemli simgelerden biri olan Nebi Şit Türbesi’ni de patlatarak yok etmiş.

 

IŞİD Musul’un batı yakasında daha büyük bir direniş gösteriyor ve bütün gücüyle Iraklı güçlere karşı savaşıyor. Örgü, en güçlü savunma ve saldırı tekniği olan intihar saldırılarına sıkça başvuruyor.

 

Musul’un batısına yönelik başlatılan operasyon 6’ncı haftasına girdi ancak çatışmalar Cedide Mahallesi’nde yoğun şekilde devam ediyor.

 

Nebi Şit Türbesi hakkında Rûdaw’a konuşan Irak Federal Polis Güçleri Komutanı Albay Taha Abud, “Buraya Nebi Şit bölgesi deniyor. Bir ticaret bölgesi olmakla beraber Musul’un merkezidir. Burada, bazı önemli resmi kurumlar bulunuyor, Nebi Şit’in türbesi de buradadır. Ancak korkak IŞİD’liler tıpkı Nebi Yunus Türbesi ve diğer tarihi yerler gibi burayı da yok etmiş” dedi.

 

Yarbay Abbas Casim ise, “Burası Eski Musul bölgesidir ve IŞİD’in yetkili isimlerinin büyük bölümü burada yaşıyor. Onlarla aramızda sece 30 - 40 metrelik bir mesafe bulunuyor. Sadece bu caddede kontrolü sağlamamız, Musul’un tamamında kontrolü sağlamamızı öne alacak” şeklinde konuştu.

 

Dar sokakların birinde Rûdaw kamerasına takılan Mulkiye Raşid Hasan adlı kadın, “9 gündür yiyecek arıyoruz. Yiyecek yok ve bulunmuyor. Çok yoruldum aramaktan ve yiyecek hiçbir şeyimiz yok. Kuşatma altındaydık, evlerimizden çıkamıyorduk. Bugün 16 gündür yemek yemedik. Para da yok yemek de” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli